PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα?για ριξτε μια ματια!



billgeo13
29-08-08, 22:31
καλησπερα παιδες.για ακουστε και το δικο μου προβλημα.ειπα και εγω,σαν παιδι, να ανεβασω λιγο τα ρολογια του pc μου.στην αρχη ανοιξα το easytune της gigabyte.μου ελεγε οτι η η ταχυτητα του επεξεργαστη ειναι 3000mhz.λογικο μιας και εχω τον c2d E8400.μετα ανοιγω το everest και μου λεει οτι η ταχυτητα του επεξεργαστη ειναι 2000mhz.πηρα και μια 3η γνωμη και ανοιγω το cpu-z επιβεβαιονοντας το everest.το συστημα μου ειναι το εξης:
Intel Core 2 Duo E8400 3.00 GHz
Gigabyte G31MF-S2
GeForce 8800GT 512mb
2Gb RAM
Ψυκτρα Asus Lion square
Τροφοδοτικο 570W
Ξερει κανεις τι μπορει να παιζει?δε με ενδιαφερει το o/c απλα με προβληματισε και δεν ξερω ποια ειναι η πραγματικη ταχυτητα.να πληρωσα για 3 GHz και να εχω 2?παρακατω εχω και φωτος για να δειτε και εσεις.http://www.imageshack.gr/files/28ab0jfejczd0m2k3385.jpg

kotsos4u
30-08-08, 07:07
gia dokimase akoma ena programm kai pes mas! ;)

lily23
30-08-08, 11:33
kai emena to cpu mou vgazei oti o cpu leitourgei sta1.9 ghz
ps;exo q9300

billgeo13
30-08-08, 15:40
gia dokimase akoma ena programm kai pes mas! ;)

δοκιμασα το pc wizard και παλι μου δειχνει 2000MHz

GeorgeVasil
30-08-08, 23:06
είναι ρύθμιση της μητρικής να ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ενεργεία όταν δεν χρειαζόταν ο CPU.

Συμπιεσε καποιο Video να δεις πως θα παει στα 3.

στην ουσια πεφτει ο πολλαπλασιαστης του CPU.

billgeo13
30-08-08, 23:50
είναι ρύθμιση της μητρικής να ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ενεργεία όταν δεν χρειαζόταν ο CPU.

Συμπιεσε καποιο Video να δεις πως θα παει στα 3.

στην ουσια πεφτει ο πολλαπλασιαστης του CPU.

εχεις δικιο.εχω ανοιξει το pc wizard και στις πληροφοριες του επεξεργαστη μου λεει οτι ειναι κλειδωμενος ο πολλαπλασιαστης.ξερεις πως τον ξεκλειδωνω?

GeorgeVasil
31-08-08, 09:25
Αλλο ειναι αυτο που λες.

Ο πολλαπλασιαστης σε αυτο τον επεξεργαστη μπορει να παρει τιμες απο 6 εως 9 με 0.5 βηματα(6-6,5-7-7,5-8-8,5-9).Ουτε παραπανω ουτε παρακατω.

9x333=3000.

Μπες στο Bios και ψαξε για 2 επιλογες EIST και C1E και καντες Disabled.

Αλλα δεν υπαρχει λογος.Περισσοτερο ψυχολογικο ειναι το θεμα.

Οποτε χρειαζεται ο CPU σου πηγαίνει στα 3000,οποτε ειναι Idle ριχνει την συχνοτητα για λιγοτερη καταναλωση.

billgeo13
31-08-08, 14:15
οντως φιλε ψυχολογικο ειναι.μου τη δινει να εχω 3ghz και να βλεπω 2.παντως αυτο που μου ειπες δουλεψε.
κατι αλλο τωρα.ενω ανεβαζω το fsb με το easytune μολις κανω επανεκκινηση ξεκιναει με τις αρχικιες ρυθμισεις,δηλαδη σαν να μην ανεβασα καθολου τo fsb.και οταν ανεβαζω το fsb μεσα απο το bios και παταω για να σωθει κανει επανεκκινηση και δεν ανοιγει καθολου και πρεπει να κανω clear cmos για να ανοιξει.ξερεις κανεις τι μπορει να συμβαινει?

GeorgeVasil
31-08-08, 16:06
οντως φιλε ψυχολογικο ειναι.μου τη δινει να εχω 3ghz και να βλεπω 2.παντως αυτο που μου ειπες δουλεψε.
κατι αλλο τωρα.ενω ανεβαζω το fsb με το easytune μολις κανω επανεκκινηση ξεκιναει με τις αρχικιες ρυθμισεις,δηλαδη σαν να μην ανεβασα καθολου τo fsb.και οταν ανεβαζω το fsb μεσα απο το bios και παταω για να σωθει κανει επανεκκινηση και δεν ανοιγει καθολου και πρεπει να κανω clear cmos για να ανοιξει.ξερεις κανεις τι μπορει να συμβαινει?

Ποσο το πας το FSB?

Αυτο που κανεις λεγετε OverClocking και πρεπει να δωσεις τα καταλληλα ρευματα και ρυθμισεις για να ανοιξει ή να σταθεροποιηθει.

billgeo13
31-08-08, 16:18
απο 333 που ειναι το παω 343.

vagdouk
11-09-08, 08:16
Δες το σε full load... τι λέει.. γενικότερα παίζει χαμηλότερα σε idle γιατί δεν υπάρχει λόγος να τρέχει σε max.. αν ανέβει το load τότε πάει στις στοκ τιμές.

dimitris123
25-09-08, 22:05
emena oti na nai vgazei opote varethika na asxoloumai><

vagdouk
30-09-08, 09:07
Den yparxei logos na asxolh8eis.. molis anebei ligo to load 8a paei sta 3Mhz.. mporeis na to deis kai live exwntas anoixto to cpu-z kai ektelwntas ena extract paradeigmatos xarin.
ti na ta kaneis kai ta 3mhz se idle? oute ta 2 den xreiazontai...

gastermaister
24-03-09, 01:11
Endexomenos na einai kapoio provlima apo tin cpu....mpes sta bios k allakse tis rythmiseis...