PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ & ΑΡΝΙ!!!!



Arwen*
22-10-08, 20:24
Βοσκιανό παραδοσιακό


500 γρ. χοιρινό το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
500 γρ. κατσίκι ή αρνί το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
500 γρ. μοσχάρι το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές.
700 γρ. κεφαλογραβιέρα Κρήτης κομμένη σε μπαστουνάκια
4 πράσινες πιπεριές κομμένες σε 8 κομμάτια η κάθε μία
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε 8 κομμάτια το κάθε ένα
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2-3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
2-3 κλαράκια αρισμαρί (δενδρολίβανο)
Αλάτι/ πιπέρι

Οδηγίες


Από το προηγούμενο βράδυ σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το κρασί, με το ελαιόλαδο, τα κλαράκια της ρίγανης, του θυμαριού και του δενρολίβανου και ρίχνουμε μέσα όλα τα κρέατα.
Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Στραγγίζουμε το κρέας και κρατάμε τη μαρινάδα
Κόβουμε 8 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα.
Μοιράζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το τυρί.
Προσθέτουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
Σε κάθε πακετάκι ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας από τη μαρινάδα και κλείνουμε καλά το πακετάκι για να μη φεύγει ο ατμός.
Βάζουμε τα πακετάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα


Βρίσκω πιο βολικό να βάζω το κρέας μαζί με τη μαρινάδα σε σακκούλα γιατί έτσι το μαρινάρω καλύτερα.
Πολλές φορές προσθέτω και 2 φύλλα δάφνης.
Επίσης προτιμώ να τυλίγω τα πακετάκια σε διπλά κομμάτια λαδόκολλας, τοποθετώντας το πακετάκι με την πρώτη λαδόκολλα μέσα στη δεύτερη με τη ραφή προς τα κάτω έτσι ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν θα φύγουν τα υγρά.
Τέλος όταν κάποια στιγμή δεν είχα λαδόκολλα το είχα βάλει στη γάστρα και ειχε γίνει περίφημο. Είναι παραδοσιακή συνταγή η οποία φυσικά δεν περιείχε μοσχάρι αλλά ζυγούρι. Όμως στις μέρες μας το μοσχάρι είναι πιο ελαφρύ.



http://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gifhttp://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gif





Γιουβέτσι μοσχάρι

1 κιλό μοσχάρι

2 μεγάλα κρεμμύδια

200 γρ ελαιόλαδο
2 κύβους Αγρόκηπος (για κοκκινιστά)
3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα)
Κριθαράκι ή χυλοπίτες
250 γρ κοκκινο κρασί
3 ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές πελτέ
2 κουταλιές ζάχαρη
φέτα
παρμεζάνα


Οδηγίες


Τσιγαρίζουμε στην χύτρα το μοσχάρι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά (ανάλογα και πόσο μικρά κομμάτια είναι το κρέας).
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στην γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, την ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτοπίπερο ,το κριθαράκι (ανάλογα πόσο χώρο στην γάστρα σας έχετε), το κρασί και 1 ποτήρι νερό τουλάχιστον.
Εάν δεν έχετε καπάκι σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο .
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 και το αφήνετε εκεί για 1 με 2 ώρες να ψηθεί. Στην μιάμιση ώρα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε τριμμένη φέτα τυρί και ανακατέψτε, επίσης σκεπάστε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήστε το για κανένα 10 λεπτό ακόμα.
Να το κοιτάτε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ ωραία και με αρνί η συνταγή... Δοκιμάστε το...




http://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gifhttp://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gif



Γκιούλμπασι


κόκαλο σε κομμάτια μεζέ

600 γρ μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
600 γρ χοιρινό χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
4 κόκκινες ντομάτες μέτριες
4 πιπεριές πράσινες μέτριες
350 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή κεφαλοτύρι) κομμένο σε κύβους
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο


Οδηγίες

Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε όλο σε μια λεκάνη ή ταψάκι όπου του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κατά βούληση και ψιλοκομμένες τις 2 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε άλλο λεκανάκι σε ροδέλες σχετικά λεπτές (όπως στην πίτσα).
Στρώνουμε στη γάστρα τη μισή ποσότητα κρεάτων και τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια τους μισούς κύβους πεκορίνο.
Στρώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος πρώτα τις μισές πιπεριές ροδέλες και μετά τις μισές ντομάτες ροδέλες. Πάνω από τις ντομάτες καλύπτουμε με το υπόλοιπο κρέας, το τυρί, τις πιπεριές και τις ντομάτες, ακολουθώντας την ίδια σειρά, όπως και παραπάνω.
Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200ο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος και οι βαθμοί ψησίματος διαφέρουν από κουζίνα σε κουζίνα γι’ αυτό να έχετε το νου σας στο φαγητάκι σας και να το ελέγχετε ανά μισή ώρα. ΠΡΟΣΟΧΗ εκτός από το κρασί δεν ρίχνουμε αλλά υγρά, γιατί βγάζουν και το κρέας και τα λαχανικά. Μόλις κλείσουμε το φούρνο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό «να πάρει» όλη τη θερμότητα του φούρνου και να ηρεμήσει. Σερβίρεται ζεστό με ό,τι συνοδευτικό μας αρέσει (πατάτες, ρύζι, πουρέ, ακόμη και σκέτη σαλάτα).


http://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gifhttp://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gif



Γκουλας με πουρέ πατάτας


1 κιλό μοσχαρι ποντικι (κομμένο σε μικρα κομματια)
2 κρεμμυδια κομμενα σε ροδελες
2 κουτια μανιταρια κονσερβας
2 κουτ.σουπας αλευρι
1 κουτ.γλυκου ριγανη
1 κουτ.γλυκου κοκκινο
μισο φλυτζανι τσαγ ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου πιπερι (γλυκο ή καυτερό)
αλατι κατ΄επιλογην

Για τον πουρε
5 μεγαλες πατατες
μισο κουτι γαλα εβαπορε
4 κουτ.σουπας φρεσκο βουτηρο ή μαργαρινη
αλατι κατ΄επιλογην


Οδηγίες



Τσιγαριστε το κρεας απο ολες τις πλευρες εως οτου ροδισει καλα και εξατμιστουν τα υγρα του κρεατος προσθεστε τα μανιταρια τα κρεμμυδια και τα μπαχαρικα και καλυψτε το κρεας με βραστο νερο.
Αφηνετε να βρασει σε μετρια φωτια με κλειστο καπακι για 1 ωρα και προσθετετε νερο (ζεστο) λιγο, οσο εξατμιζεται.
Αφου βρασει χτυπατε το αλευρι στο σεϊκερ και περνωντας το απο ενα σουρωτηρι το ριχνετε μεσα στην κατσαρολα με το φαγητο σας και ανακατευτε ελαφρια με μια κουταλα.
Η σαλτσα του φαγητου πηζει και ειναι ετοιμη.
Για του πουρε καθαριζετε τις πατατες και τις κοβετε σε κομματια μεγεθους βερυκοκου τις βραζετε καλα μαζι με το αναλογο αλατι και κατοπιν σε ενα ταπερ τις χτυπατε πρωτα μαζι με το βουτηρο και επειτα προσθετετε το γαλα λιγο λιγο.
Η υφη του πουρε θα πρεπει να ειναι κρεμωδης και οχι αραιη. Προαιρετικα προσθετετε και αλατι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εαν χρησιμοποιητε χυτρα ταχυτητας για το μοσχαρι κλειστε για 25 λεπτα το καπακι και κατοπιν ανοιξτε ριξτε το αλευρι για να πηξει η σαλτσα του φαγητου σας. Εαν μαγειρεψετε τις πατατες στον ατμο ο πουρες σας θα γινει νοστιμοτερος. Συνοδεψτε με πρασινη σαλατα και κοκκινο κρασι,



http://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gifhttp://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gif




Ελαφρύ Στρογκανόφ



350 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
2 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. μπράντυ
2/3 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες


Κόψτε το φιλέτο σε λωρίδες με μέγεθος δαχτύλου (εάν το κρέας είναι ελαφρώς παγωμένο - στην κατάψυξη για μισή ώρα - είναι πολύ εύκολο να το κόψουμε).
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε τη μια κουταλιά ηλιέλαιο και σωτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέστε το κρέας και ψήστε για 3' μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίξτε το μπράντυ και φλαμπάρετε. Κουνήστε το τηγάνι μέχρι οι φλόγες να σβήσουν και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες.
Σερβίρετε με ρύζι ή σαλάτα.



http://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gifhttp://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gif




Εύκολο ψητό φούρνου



1 1/2 κιλό μοσχάρι νουά ή άλλο μέρος που προτιμάτε
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι χυμό λεμονιού
100 ml ελαιόλαδο
8 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 κ.σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
1 κ.σ κορν φλάουρ ή ένα φακελάκι έτοιμη σάλτσα ψητού
Αλάτι / πιπέρι

Οδηγίες


Αλατοπιπερώνουμε το νουά και το βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι.
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών.
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε φέτες.
Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.
Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα αυγών διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη σάλτσα ψητού.
Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το νουά σε φέτες με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάνει ακόμα και για δίαιτα. Το έχω φτιάξει χωρίς καθόλου ελαιόλαδο και είναι καταπληκτικό.



http://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gifhttp://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gif



Καρδούλες με μανιτάρια

μία μοσχαρίσια καρδιά
1 κονσέρβα σπαράγγια
2 κονσέρβες μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 κύβους knorr
1 κουταλιά φυτίνη
1 κουταλιά αλεύρι
μισο ποτήρι ρετσίνα


Οδηγίες


Βράζουμε την καρδιά με το κρεμμύδι. Αφού βράσει την κόβουμε σε φέτες και στην συνέχεια σε κύβους. Λιώνουμε το βρασμένο κρεμμύδι με ενα πιρουνι και το ρίχνουμε στο ζούμι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την φυτίνη και τσιγαρίζουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε σιγα σιγα τον ζωμό προσέχοντας να μη σβωλιάσει.
Κόβουμε τα σπαράγγια στα 4 και τα ριχνουμε στο ζωμο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την καρδιά μαζί με τους κύβους και την ρετσίνα.
Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο μαύρο πιπέρι για γεύση.
Αφήνουμε 15 λεπτα να χυλώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται τέλεια με πιλάφι απο αρωματικό ρύζι!!


http://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gifhttp://www.freefever.com/myspacegraphics/glitter/food.gif



Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες στο πήλινο

1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
6-8 μέτριες πατάτες
1 πράσινη πιπερία
1 κόκκινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
2-3 ντομάτες
1 κουταλιά πελτε ντομάτα
αλάτι, πιπερι, λίγο μπουκοβο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μίγμα για πατάτες φούρνου (κυκλοφορεί στα S/M)


Οδηγίες


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο και χοντροκομμένο το κρεμμύδι, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45' περίπου.

Κόβουμε τις πατάτες τις αλατοποιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα για τις πατάτες. Τις ρίχνουμε σ' ένα πηλινο ταψί ή γάστρα κοβουμε και τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ρίχνουμε & αυτές με τις πατάτες. Βάζουμε & τα φύλλα δάφνης
Εφόσον βράσει το κρέας το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες και τα περιχύνουμε με το ζούμι του.

Χτυπάμε στο multi τις ντόματες το πελτέ το σκόρδο τη κανέλα λίγο αλάτι & λίγο πιπέρι και ρίχνουμε τη σάλτα στο ταψί, ρίχνουμε και λίγο βιτάμ, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180΄βαθμούς

Λίγα μυστικά ακόμα


Για να γίνει ασφαλές ως προς τη γλουτένη ελέγξτε τον τοματοπελτέ και προσοχή στα μπαχαρικά και τα έτοιμα μίγματα μπαχαρικών που συνήθως περιέχουν γλουτένη

Arwen*
23-01-09, 18:01
ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ 15 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ


http://rapidshare.com/files/188302438/syntages_me_mosxari.rar



1) Κλέφτικο ή Εξοχικό



2) Κρέας με αμύγδαλα



3) Μεθυσμένο μοσχάρι



4)Μελιτζάνες στο φούρνο με μοσχαράκι



5) Μοσχαράκι κοκκινιστό



6) Μοσχαράκι λεμονάτο



7) Μοσχαράκι με μανιτάρια και μπέικον



8) Μοσχάρι κοκινιστό κατσαρόλας με κρασί



9) Μοσχάρι κοκκινιστό με μήλα και κάστανα



10) Μοσχάρι κρασάτο κατσαρόλας



11) Μοσχάρι λεμονάτο, ελαφρύ



12) Μοσχάρι με γίγαντες



13) Μοσχάρι με κολοκυθάκια και πατάτες



14) Μοσχάρι με κρασί και μανιτάρια



15) Μοσχάρι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο κρασί

Arwen*
24-01-09, 16:50
ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ 16 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΡΝΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ



http://rapidshare.com/files/188781791/syntages_me_arni.rar





1)Αρνίσια μπουτάκια ψητά στο αλουμινόχαρτο

2) Πικάντικα Αρνίσια Παϊδάκια με Κυδώνια

3) Αρνάκι Τσεσμελίδικο( Μ. Ασια)


4) Κλέφτικο

5) Ατζεμ πιλαφι με αρνι

6) Αρνάκι γάλακτος ρολό

7) Αγκινάρες με αρνάκι

8) Αρνάκι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

9) Αρνάκι Καλοκαιρινό

10) Αρνάκι με χυλοπίτες

11) Αρνάκι μινεστρόνε



12) Αρνάκι πρασοσέλινο Θεσσαλίας

13) Αρνίσια Σουβλάκια με Δυόσμο

14) Αρνίσια ρολάκια με μυρωδικά



15) Αρνάκι φρικασέ



16) Αρνάκι κοκκινιστό

Arwen*
08-02-09, 17:07
20 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕΡΟΣ 2ο




http://rapidshare.com/files/195600153/syntages_me_mosxari_part2.rar (http://rapidshare.com/files/195600153/syntages_me_mosxari_part2.rar)




1) Μοσχάρι με μανιτάρια και ουίσκι



2) Μοσχάρι με κολοκυθάκια και πατάτες



3) Μοσχάρι με πορτοκάλι



4) Μοσχάρι με πουρέ λαχανικών



5) Μοσχάρι με σάλτσα κρεμμυδιών



6) Μοσχάρι οριεντάλ



7) Μοσχάρι ρολό με σάλτσα πράσινου μήλου



8) Μοσχάρι Στρογκανόφ



9) Παπαρδέλες με μοσχάρι



10) Παστιτσάδα



11) Ραγκού αλά ελληνικά



12) Ρολάκια (Rouladen)



13) Σκαφάκι μεντιτερανέ



14) Μπιφτέκια φούρνου αφράτα



15) Σνίτσελ Πανέ



16) Σουβλάκια με τσίλι



17) Βορειοελλαδίτικοι κεφτέδες στον ταβά



18) Γεμιστό ρολό με κιμά


19)Κεφτεδάκια από την Καππαδοκία


20) Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Arwen*
16-08-09, 12:58
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
http://www.vefashouse.gr/vefashouse/assets/recipe_images/moshari_me_melitzanes.jpg

Υλικά
1/2 κούπα λάδι
1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκιες ή 400 γρ. κονσέρβας πολτοποιημένες
1 κουταλιά ξύδι (προαιρετικά)
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι - πιπέρι
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κιλά μελιτζάνες μακριές


http://www.vefashouse.gr/vefashouse/images/blank_px.gifΕκτέλεση

Πλύντε και καθαρίστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τες σε χοντρές ροδέλες και ετοιμάστε τες, όπως τις ετοιμάζετε για τηγάνισμα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίξτε και σωτάρετε τα κομμάτια του κρέατος, αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίξτε το κρεμμύδι και σωτάρετέ το κι αυτό, ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε τις ντομάτες, το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε το μαϊντανό. ΄Ισως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Εξαρτάται από το πόσο τρυφερό είναι το κρέας και από το είδος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε. ΄Οταν το κρέας είναι εντελώς έτοιμο με την απαραίτητη σάλτσα του, τηγανίστε τις μελιτζάνες και ρίξτε τες μέσα σ' αυτό. Ανακατέψτε ελαφρά κι αφήστε το φαγητό να σταθεί 10' επάνω σε χαμηλή φωτιά, πριν το σερβίρετε. Για να το παρουσιάσετε σε μπουφέ, κόψτε το κρέας σε κύβους 4 εκ. Κόψτε τις μελιτζάνες σε μακριές φέτες, όσο είναι το μήκος τους, τηγανίστε τες και τυλίξτε μέσα σ' αυτές το κρέας. Βάλτε τις φέτες της μελιτζάνας δύο-δύο σταυρωτά και τοποθετήστε στο κέντρο ένα κομμάτι από το κοκκινιστό μοσχάρι. Τυλίξτε τες επάνω από το κρέας και στερεώστε τες καρφώνοντάς τες με ξύλινες φουρκέτες. Αν θέλετε, καρφώστε μαζί μια φέτα ντομάτας κι ένα κομματάκι πιπεριάς. Αραδιάστε τες σ' ένα πυρέξ σκεύος και περιχύστε τες με τη σάλτσα του κοκκινιστού. Λίγο πριν τις σερβίρετε, βάλτε τες στο φούρνο και ψήστε τες 15'-20'.
http://www.vefashouse.gr/vefashouse/images/blank_px.gifhttp://www.vefashouse.gr/vefashouse/images/blank_px.gif

Arwen*
16-08-09, 13:01
ΑΡΝΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΕ ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ

Υλικά
1 μπούτι από μεγάλο αρνάκι (2 κιλά περίπου)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κιλού σπανάκι
1/4 κούπας λάδι
250γρ χαλούμι χοντροτριμμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
150γρ. κληματόφυλλα, ζεματισμένα
1/4 κούπας λάδι
1/3 κούπας λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά κόρν φλάουρ

Για τη γαρνιτούρα

διάφορα λαχανικά σωταρισμένα, όπως (μανιτάρια, κρεμμυδάκια, καρότα, λαχανάκια Βρυξελλών)


http://www.vefashouse.gr/vefashouse/images/blank_px.gifΕκτέλεση

Ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει τα κόκαλα από το κρέας και να το χτυπήσει, έτσι ώστε να μπορέσει να τυλιχτεί σε ρολό. Αλατοπιπερώστε το κρέας.
Πλύντε και καθαρίστε το σπανάκι πετώντας τα κοτσάνια και τα κιτρινισμένα φύλλα. Κόψτε τα καλά φύλλα και ζεματίστε τα ελαφρά.
Στραγγίστε τα ελαφρά πατώντας τα λίγα-λίγα μέσα στις παλάμες σας και σωτάρετέ τα να μαραθούν μέσα σε 1/4 κούπας λάδι.
Απλώστε τα επάνω στο κρέας και βάλτε στο κέντρο κατά μήκος του κρέατος το χαλούμι μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει το δυόσμο.
Τυλίξτε το κρέας σφιχτά σε ρολό. Επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου που θα λαδώσετε καλά, αραδιάστε τα κληματόφυλλα σε δύο ή τρείς στρώσεις κι ακουμπήστε επάνω το ρολό του κρέατος.
Τυλίξτε το μέσα σε αυτά μαζί με το χαρτί, για να στερεωθεί το ρολό και δέστε το με βαμβακερή κλωστή. Βάλτε το μέσα σε ένα μικρό βαθουλό πυρέξ σκεύος που να το χωράει βάζοντας και 1/2 κούπας νερό.
Ψήστε το στους 175 βαθμούς, 3 ώρες περίπου. Ανοίξτε το χαρτί αφήνοντας να τρέξει το ζουμί του ψητού μέσα στο πυρέξ. Βγάλτε το ρολό και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψετε σε φέτες. Μέσα στο ζουμί ρίξτε το κρασί.
Μεταφέρετέ το σε μικρή κατσαρόλα και βράστε το για 5'. Δέστε το με λίγο κόρν φλάουρ, ώστε να σχηματιστεί μιά πηχτή σάλτσα. Δοκιμάστε και βάλτε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Ετοιμάστε τη γαρνιτούρα. Βράστε τα διάφορα λαχανικά σε νερό να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και στραγγίστε τα καλά. Σωτάρετέ τα σε καθαρό βούτυρο, να γυαλίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Αν θέλετε προς το τέλος του σωταρίσματος, πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, να καραμελωθούν. Σερβίρετε το ρολό του αρνιού σε φέτες, συνοδεύοντάς το με τα λαχανικά και περιχύνωντάς το με τη σάλτσα του.

Arwen*
16-08-09, 13:03
ΑΡΝΙ ΤΑΖΙΝ

Υλικά
1 1/2 κιλό αρνί πόδι
1/2 κουταλάκι σαφράν
400 γρ. κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. βούτυρο
150 ml νερό
120 γρ. αμύγδαλα
1 κουταλιά κανέλλα
1/2 κουταλιά κιτρινόριζα
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά άσπρο πιπέρι
150 γρ. αποξηραμένα βερύκοκα
150 γρ. σύκα
ξυλάκια κανέλλας
300 γρ. κους κους
400 γρ. ζωμό κότας


http://www.vefashouse.gr/vefashouse/images/blank_px.gifΕκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας σε λίγο βούτυρο και από τις δύο πλευρές να πάρει λίγο χρώμα. Το τοποθετούμε σ' ένα βαθύ πυράντοχο σκεύος μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σαφράν, την κιτρινόριζα, λίγη κανέλλα σε σκόνη και λίγο νερό. Βάζουμε το πυρέξ σε φούρνο 160 βαθμών Κελσίου, για 1 ώρα, μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας. Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τα 300 γρ. κους κους με τα 400 γρ. ζωμό κότας. Τα σκεπάζουμε για 10' περίπου μέχρι να μαλακώσει το κους κους. Λίγο πριν ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε και τα αποξηραμένα βερύκοκα και σύκα, αφού προηγουμένως τα έχουμε αφήσει λίγη ώρα σε ένα μπολ, ανακατεμένα με ξυλάκια κανέλας, για να πάρουν άρωμα. Σερβίρουμε με το κους κους.
http://www.vefashouse.gr/vefashouse/images/blank_px.gif

is200
24-08-09, 16:26
thanks

xzymglym
14-09-09, 10:01
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ...

devas
29-09-09, 08:58
μπραβο νεραιδουλα,ωραιες συνταγες:)

mpatsi
16-10-09, 17:32
:thankyou:
:lovers:
na eisai kala!!!

Arwen*
11-11-09, 17:27
kεφτεδάκια στο φούρνο με βασιλικό

yΛΙΚΑ


500 γρ. κιμά χοιρινό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 φέτες ξερό ψωμί μουσκεμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι


Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:
2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χοιρινο και το μοσχαρίσιο κιμά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Αφού φτιάξουμε και τη σάλτσα ζυμώνουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντομάτας και μισή κούπα νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτα.

Arwen*
11-11-09, 17:30
Φιλέτο μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα


ΥΛΙΚΑ


8 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο (ψιλά κομμένες)
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαιντανό
αλάτι & πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τις φέτες του φιλέτου στο κέντρο της λαδόκολλας και απο επάνω βάζουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το μαιντανό.
Διπλώνουμε την λαδόκολλα σε δεματάκια και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Συνοδεύουμε με βραστά κολοκυθια.

dorasyk
23-12-09, 15:57
thanks!

Arwen*
14-01-10, 18:03
Μεθυσμένο μοσχαράκι αλα κρεμ



Υλικά
½ κιλό μοσχάρι


1 κούπα κρέμα γάλακτος


1 ποτήρι μαυροδάφνη


1 μέτριο κρεμμύδι


1 σκελίδα σκόρδο


1/3 κούπας ελαιόλαδο


2 κούπες ρύζι σπυρωτό


αλάτι, πιπέρι, πάπρικα



Εκτέλεση:
Παίρνουμε το μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομματάκια (κάθε κομμάτι να αντιστοιχεί σε 2 μπουκιές περίπου). Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Το βράζουμε για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) περίπου για να μαλακώσει το κρέας.
Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά να φύγει ο αφρός και το τυχόν αίμα.
Σε μια άλλη κατασαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και για να μην καεί από καμμία πλευρά.
Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το σβήνουμε με την μαυροδάφνη. Κατεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά maximum.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τα πιπέρια και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά περίπου. Όταν η σάλτσα αποκτήσει ένα καφέ χρώμα, το κρέας είναι έτοιμο.


Σερβίρεται με ρύζι σπυρωτό περιχυμένο με την σάλτσα του κρέατος. Συνοδεύεται με κόκκινο ημίγλυκο ή ξηρό κρασί.

Arwen*
14-01-10, 18:15
Μοσχάρι νουά με δαμάσκηνα, βερύκοκα και κάστανα




Υλικά: 2 κιλά ρολό νουά
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1 ματσάκι σέλερι η σέλινο
2 φύλλα δάφνης
10 δαμάσκηνα ξερά
10 βερύκκοκα ξερά
10 κάστανα βρασμένα (καθαρισμένα)
1 καρότο
1 φλ. βούτυρο φυτικό(φυτίνη)
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. κόρν φλάουρ

Εκτέλεση:

- Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε καλά το νουά με το βούτυρο

- Μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το καρότο το σέλερι ή σέλινο κατα προτίμηση, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας, στους 200 βαθμούς.

- Βγάζουμε το κρέας από την γάστρα.

- Παίρνουμε τα λαχανικά και με λίγο ζουμί τα λειώνουμε στο μούλτι. Διαλύουμε σε λίγο ζουμί και το κόρν φλάουρ.

- Βγάζουμε τον σπάγγο απο το νουά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

- Μεταφέρουμε το νουά τα λαχανικά και το κόρν φλαουρ σε φαρδιά κατσαρόλα και λίγο πρίν το σερβίρουμε προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα, τα βερύκκοκα και τα κάστανα να βράσουν για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε .

natasa_k
14-01-10, 18:55
thank you

Orbitaga
25-01-10, 16:42
Thanks!!!!